CovicoEnergy Logo

De zonnepanelen

Word een stukje energieonafhankelijk door een slim systeem met zonnepanelen en een thuisbatterij.

Ecologisch = Economisch

Wil je jouw woning een stuk duurzamer maken? Dan is hernieuwbare energie een goede keuze. Wij plaatsen zonnepanelen en zorgen ook voor een omvormer zodat je de gewonnen energie op een thuisbatterij kunt opslaan. Zelfs het linken van de nieuwe zonnepanelen aan een laadpaal voor elektrische wagens is mogelijk!

Waarom
zonnepanelen

Compleet systeem
Wij plaatsen de zonnepanelen, bijhorende omvormer én een thuisbatterij. Zo kan je optimaal genieten van je eigen duurzame stroom!

Installatie op maat
Elke woning is anders, de installatie voor dure stroom hoort dat ook te zijn. We creëren altijd installaties op maat van jouw wensen en energienoden.

Gebruik altijd je eigen energie
De energie die je overdag met je zonnepanelen wint, kan je dankzij de omvormer en thuisbatterij ook ’s avonds gebruiken. Zo word je onafhankelijker van het net!

Persoonlijkheid

We komen altijd bij je langs om de situatie in te schatten en jouw wensen tot in detail te bespreken. Zo zitten we op dezelfde lijn en kun je zeker zijn van een duurzame installatie die helemaal bij jou en je gezin past!

Dankzij jouw eigen zonnepanelen gebruik je jouw eigen energie wanneer je maar wil!

Ontvang subsidies

Momenteel geldt er een regeling waarbij u een subsidie ontvangt van maar liefst € 2.250 bij het plaatsen van zonnepanelen. Voor het plaatsen van een thuisbatterij komt u in aanmerking voor een subsidie van maximum € 1.749! Beide subsidies zijn cumuleerbaar.

De beloftes van Covico Energy

1

Sterke voorbereiding

2

Systeem op maat

3

Vakkundige installatie

4

Altijd up-to-date

5

Lagere energiefactuur

Ons plan van aanpak

Voorbereiding

We overlopen de opstelling op het dak , de praktische kant van de bekabeling en het aansluiten van onze installatie op de bestaande zekeringskast.

Op maat gemaakt

We gaan na wat uw jaarlijkse verbruik is en brengen dit in kaart. Onze vertegenwoordigers maken een analyse van het verbruiksprofiel en maken zo een offerte op maat.

Klaar voor installatie

Wanneer alles duidelijk is voor u, maken we een afspraak voor de installatie.

Live monitoring

Na installatie maken we een account aan op het monitoring van de omvormer. Zo kunt u de geplaatste installatie in detail opvolgen.

Voorbeeld monitoring

Op onderstaande grafieken geven we enkele moment opnames terug van bestaande installatie bij bestaande klanten verdeeld over Vlaanderen.

De batterij wordt ’s nachts ontladen om het huisverbruik te dekken, het net levert dus geen stroom. Vanaf de ochtend, wanneer de zonnepanelen beginnen werken, wordt de batterij terug geladen via groene, gratis zonne-energie. Op het moment dat de batterij vol is, en de emmer dus overloopt, zijn er twee opties.

  • Injectie in het net en de overtollige stroom verkopen aan de netbeheerder.
  • De zonnepanelen uitschakelen en niets injecteren naar het net. De panelen blijven dan enkel produceren wat het huisverbruik vraagt.

Wanneer de avond valt, gaat de batterij automatisch gaan overnemen en blijft het net ongebruikt. De stroomleverancier levert dus niets.

Op momenten van piekverbruik (de kookplaat die opstaat samen met de wasmachine, …) gaat de omvormer alle stromen gaan combineren. Dit in de volgorde van oplijsting.

  1. Zonne-energie
  2. Batterij-energie
  3. Net-energie

Maandoverzicht opbrengst thuisbatterij

Jaaroverzicht opbrengst thuisbatterij

Jaaroverzicht zelfconsumptie thuisbatterij

Groep Covico

Covico Energy maakt deel uit van Groep Covico.

Met RenoCovico leggen we ons toe op (totaal) renovaties. De transparante aanpak en eigen vakteams zijn wat onze klanten het meeste appreciëren.

We creëerden 16 inspirerende badkamerconcepten waarmee we klanten begeleiden in hun keuze. Van advies tot plaatsing, wij doen alles zelf. Onze garantie op snelheid en kwaliteit!
Als projectontwikkelaar creëren we kwalitatieve woningen. Van nieuwbouw tot renovatieproject en van eigen thuis tot investeringspand, je vindt de ideale vastgoedpartner in Covico Vastgoed.

Ontvang je prijsofferte op maat!

Ontdek hier hoe je kan besparen op de energiefactuur en een grote stap richting onafhankelijkheid zet!