CovicoEnergy Logo

Condenserende gaswandketels worden verplicht

In 2007 ondertekende de Europese Unie de ErP-richtlijn (Energy Related Products) met daarin maatregelen rond energie -en klimaatbescherming, met als doelstelling tegen 2020 de CO2 uitstoot met 20 % te verminderen, het gebruik van hernieuwbare energie met 20% te verhogen en de algemene energieconsumptie met 20 % te verlagen.

Op 26 september 2015 wordt deze richtlijn een wettelijke verplichting.

Tussen januari en mei 2014 werden 10 procent meer condensatieketels op aardgas verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

“In Vlaanderen staan nog heel wat verouderde CV-ketels. Bij aardgas zijn nog maar 3 à 4 ketels op 10 een condensatieketel, bij stookolie is dat amper 1 op 10. Ik verwacht dat er de volgende jaren nog heel veel oude ketels vervangen zullen worden door een condensatieketel”, zegt Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap.

Wij raden u daarom ten sterkste aan de wet na te leven en hier zeker een goeie oplossing voor te zoeken. Wij bieden de mogelijkheid om een CV-ketel te huren zodat de kost in 1 keer niet te zwaar is maar al vanaf € 39,- per maand!

Ontvang je prijsofferte op maat!